Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха допълненото и преработено издание на "Премълчаваната история на САЩ"

| Интервю

На Панаира на книгата беше представено ново преработено и допълнително издание на "Премълчаваната история на САЩ" от Оливър Стоун и Питър Кузник. 

"Става дума за нови над 200 страници, подкрепени с документи, с факсимилета, с цитати, с които абсолютният митоборец, кино легендата Оливър Стоун дописва легендарната си книга "Премълчаваната история на САЩ", която и до днес продължава да разтърсва устоите на американската демокрация, въпреки че е писана преди 10 години". Това коментира в интервю за предаването "12+3" по "Хоризонт" Тамара Йорданова. 

По думите ѝ първоначалната идея на книгата е тя да бъде дописвана с всяко ново десетилетие. Тя обясни, че това е така, защото политиците продължават да премълчават, да замитат гафовете си, което води до конфликтните моменти в съвремието, от които страда най-много обществото. 

Стоун посочва болезнените точки в международните отношения, коментира Йорданова, като отбеляза и "предсказанията" му за това как ще се развият в дългосрочен план актуалните в момента кризи, като войната в Украйна и конфликтът в Близкия изток. Тя посочи и другите "пророчества" в книгата, които засягат Доналд Тръмп, ЕС, глобалното затопляне, социалните мрежи, цензурата и други. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна