Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Магична нощ преди Коледа" на сцената на кукления театър в Русе

| Репортаж
Снимка: Ася Пенчева

Тази вечер от 18 часа на сцената на Държавния куклен театър в Русе ще се състои премиерата на пиесата "Магична нощ преди Коледа" на актьора Димитър Пишев, който този път се изявява както като сценарист, така и като режисьор на празничната приказка. 

По мелодията на тази Коледна песен от музикалната кутия на главния герой, артистите от Кукления театър в Русе разказват за силата на вярата, надеждата и любовта. 

Актьорът Димитър Пишев прави своя дебют като режисьор и драматург. Преди екипът да започне работа, авторът искал да се убеди, че сюжетът и разказът ще вдъхновят първо колегите му, за да предадат на публиката магията на театъра. 


Посланията са ясни и напълно разбираеми - ако вярваме в семейството, в приятелството, във взаимоотношенията помежду ни и доброто, победата е сигурна. 

Спектакълът е дебют за още млади творци - актрисата Гергана Либова, композитора Даниел Петров и художествения осветител Михаил Иванов. На сцената ще са още актьорите Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова пред декорите и с куклите на Георги и Таня Пасеви, облечени в костюмите на Теодора Бонева.

"Магична Коледна нощ" ще се играе премиерно днес, а следващите представления са на 10 и 20 декември.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени