Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентите поставят началото на празничната атмосфера в Банско

Хотелиери: Българите си остават най-голямата таргет група и за този сезон

| Репортаж
Снимка: БГНЕС

Много висока заетост през есента отчитат от туристическия бранш в Банско и се надяват на силен зимен сезон. 

Седмица преди официалното откриване на зимния сезон в Банско, студентите поставят началото на празничната атмосфера. Много от тях пристигнаха още вчера и посрещнаха осми декември в десетките механи, ресторанти и нощни клубове. Много по-оживена беше новата част на града, където са концентрирани и заведенията по техен вкус. Апартаментите в жилищните комплекси са най-предпочитаните от академичната младеж, защото и цените са по-ниски. Специално за студентите заваля и сняг. 

Ценовите оферти са специален реверанс към студентите, споделят ресторантьорите. Празничното меню е между 40 и 60 лева.

За коледните и новогодишни празници туристическият бизнес в Банско е успял да намери златната среда между качеството и цената на пакетите. Предпочитаната продължителност на престоя е 3-4 дни.   

Българите си остават най-голямата таргет група и за този сезон, споделят Митко Колев, генерален мениджър на един от големите спа комплекси, който привлича гостите с топли басейни, и Юлия Попова, собственик на малък семеен етно хотел и механа с традиционна банска кухня. 

Високото качество на услугата в зимно Банско е в неравностойна конкуренция с един дългогодишен проблем, признават обаче хотелиерите.

"Това, което се очертава като коментари от страна на всички колеги, е, че услугата само с 1 лифт не е напълно достатъчна и напълно отговаряща на базата и на продукта, който ние предлагаме като хотелиери. Трябва нормативно да се разгледат казусите, проблемите и съответно да се намери решение", посочи Митко Колев.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна