Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеттрик на Дибала донесе успеха на Рома срещу Торино

Пауло Дибала вкарва за 3:1.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинският нападател Пауло Дибала отбеляза три гола за победата на Рома с 3:2 срещу гостуващия Торино в среща от 26-ия кръг на футболното първенство на Италия.

След успеха "вълците" запазват шестото си място в класирането с 44 точки, но са само на две зад петия Аталанта, който има мач по-малко. Торино е на десета позиция с 36 точки.

В деня, в който Крис Смолинг стартира за Рома за първи път от септември, Дибала вкара първия си хеттрик от октомври 2018 година, когато беше в Ювентус.

Световният шампион с Аржентина откри резултата в 42-ата минута от дузпа, но две по-късно Торино изравни чрез Дуван Сапата. Особено впечатляващо беше второто попадение на аржентинеца, който се разписа с прекрасен удар от далечна дистанция в 57-ата минута, с което домакините поведоха с 2:1. Дибала покачи на 3:1 след асистенция на резервата Ромелу Лукаку в 69-ата. Нападателят вече има 11 гола и 6 асистенции в Серия А. В 89-ата минута след автогол на резервата Дийн Хуйзен беше оформен крайния резултат 3:2 за "виолетовите".

"Много ми липсваше това да запиша хеттрик. Чувствам се страхотно.  Чакам този момент толкова дълго, бях близо срещу Каляри, но треньорът тогава ме извади, преди да имам шанса да вкарам третия гол. Срещу Торино не го очаквах, но се случи и съм щастлив, защото ни помогна да спечелим“, каза Дибала пред DAZN.

Това е пета победа за Рома в изминалите шест кръга под ръководството на новия треньор Даниеле Де Роси.

В последния двубой от кръга Фиорентина победи с 2:1 гостуващия Лацио. Луис Алберто откри за "орлите" в 45-ата минута. Тимът от Флоренция направи обрат през втората част. Кайоде изравни в 61-ата минута. Малко по-късно Гонсалес изпусна дузпа, но секунди след това Джакомо Бонавентура вкара победния гол в 69-ата минута.

В класирането води Интер с 66 точки, следван от Ювентус с 57, Милан с 53 и Болоня с 48 точки. Аталанта е пети с 46 пред Рома с 44 и Фиорентина с 41 точки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна