Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Кръстев: Дават се милиони за улици, а се превръщат в паркинги

В ПУП е предвиден терен за културен център в "Овча купел"

Снимката е илюстративна
Снимка: Георги Нейков

"Овча купел" е бързо развиващ се район, притегателен център за младите хора. Трябва да се работи по подобряване на уличната инфраструктура. Минералните бани в "Княжево", "Овча купел" и в "Горна баня" могат да станат центрове за СПА и рекреационни процедури на гражданите и ще са особено подходящи за използване, ако Витоша стане място и за повече летни спортове.

Това изтъкна пред БНР-Радио София Веселин Кръстев, основател на ФБ групата "Заедно за Овча купел".

По думите му Южната дъга е от изключително значение за целия град, но трябва да се прецени кои булеварди към Околовръстния път да са скоростни. Вътрешнокварталните улици в района са в отчайващо състояние.

Проблемът с местата за паркирани става все по-остър.

Не е целесъобразно да се дават милиони за нова улична инфраструктура, която след това да се превръща в паркинг, смята Кръстев:

"Изграждаме нова улица, но когато се паркират автомобили от едната страна артерийката се запушва наполовина. Терени има, начини има, пари трябва да се намерят, но няма воля. Ние, гражданите ще следим какво и как се случва и ще реагираме."

Хубавото е, че в ПУП (Подробния устройствен план) има заложен терен за общински културен институт на бул. "Монтевидео". Това е от изключителна важност и ще се борим да се осъществи, допълни с категоричен тон Веселин Кръстев.

Чуйте разговора на Божидар Янев. 

Снимка: ФБ/Заедно за Овча купел

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна