Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еrrorr с концерт в София

| обновено на 05.03.24 в 08:37

Вие май още спите, а? А какъв кататоничен концерт се задава. Сетивата ми долавят неговия тътен 50-ина часа по-рано. Ама не архаичен метъл с мухъл по мазолите ще пусне банцига, а ултрамодерен разцепващ шум, парекселанс европейски. Оле, отвори очички!

Доста всеядна поп музика... И така, зарязваме паркетните и светли пространства, а и ягодовата блондинка със сламка между устните, намъкваме черната рокерия с капси и поемаме по витите стълби надолу към клокочещия ъндърграунд, в който с ухото се вижда много по-добре. А без грайферите на кубинките се пада - при това бая лошо, се хлъзга върху грубата тактика на сладка безнадеждност, срещу събарящи рифове -  фронтално.

Бързаме за среща с бандата "Ерър" (Еrrorr). Да, грешката е вярна. Берлинският проект на шведския мултиинструменталист Леонард Коге, китарист и продуцент на култа "Ди Ъндърграунд Ют", ще изнесе концерт в столичния клуб Live & Loud от 20.00 ч. на 7 март.

С интензивност на емоциите Леонард Коге акушира албумите си извън редиците на "Ъндърграунд Ют", оглавени от британеца Крейг Дайър. В "грешената" дружина са още китаристът на "Медисън Бой" Андре Лео, басистът Ник Манджоне и барабанистът на "Уи Ар Уейвс" Aдриано Редолия. Абе, хвани единия и усили другия.

Коге е автор и продуцент на всички композиции, той пее и свири на китара, барабани, бас, орган и пиано. Авангардно, по-авангардно, най-авангардно. "Ерър". Духът и дъхът на Берлин със всевъзможните му полутонове, мегаполис, който в последните петнайсетина години успя да си върне палмата на първенството на столица на световния ъндърграунд.

Ще се срещнем в погото!

Чуйте пълния коментар. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна