Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кариерен форум за бъдещи енергетици

| обновено на 18.04.24 в 12:14

Кариерният форум "Презареди кариерата си" 2024 представлява изключително значимо събитие в България, целящо да представи възможностите за професионално развитие във възобновяемата енергетика. Организиран от сдружение "Соларна Академия България" и M3 Communications Group, Inc., този форум събира водещи представители от енергийния сектор, държавната администрация, бизнеса, академичните институции, НПО, инвеститори, експерти и амбициозни кадри, които желаят да се ангажират с този динамично развиващ се сектор.

В предаването "Нашият ден" Мария Тодорова, технически координатор на "Соларна Академия България", споделя, че форумът е насочен към ученици, студенти и всички, които се стремят към професионално развитие в областта на възобновяемите енергийни източници.

На събитието присъстват компании-изложители, предлагащи разнообразни кариерни възможности в сектора. Посетителите имат възможност да се запознаят с конкретни позиции за работа и да влязат в директен контакт с потенциалните работодатели.

Тодорова подчертава важността на професионалните кадри за реализацията на "зелената сделка", отбелязвайки, че в момента има сериозен недостиг от такива специалисти. Въпреки че в сектора са заети над 55 000 души във 1300 компании, все още се усеща необходимост от добре обучена работна ръка, която да подкрепи устойчивото развитие на енергийния пазар в страната.

Чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна