Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи от страната ще обменят опит като доброволци в Кърджали

Областна ученическа конференция
Снимка: фейсбук: ОСНВ Кърджали

Започва първата национална младежка конференция за доброволци под надслов "Аз съм млад млад и избирам живота". Домакин на събитието е Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно информационен център (ПИЦ) Кърджали. Участниците в нея са от 11 Превантивно информационни центрове в страната. Това съобщи д-р Сезгин Бекир, председател на Общински съвет по  наркотични вещества - Кърджали.

"Идеята възникна в резултат на първата ученическа областна конференция, която реализирахме миналата година в Област Кърджали и тогава имахме заявки и участваха над 80 ученици от цялата област. В конференцията те представиха своите идеи и проекти за това как през очите на младите хора, през очите на юношите, на нашите ученици се възприема проблема за наркотиците и за превантивната работа с младите хора с цел ограничаване на разпространението и употребата на наркотични вещества. Така че може да се каже, че прощъпулника го направихме миналата година с ученическа и спонтанно се роди идеята да организираме първа такава национална конференция, но вече фокусирана само върху младежи, доброволци, които функционират към Общинските съвети по наркотични вещества и ПИЦ."

Младите доброволци от единайсетте Превантивно информационни центрове в страната ще представят своите доклади, презентации, проекти и идеи за справянето с проблема с наркотиците, каза още д-р Сезгин Бекир. 

"Във форума няма теми, които да са предварително зададени, освен самото лого на конференцията "Аз съм млад и избирам живота", посочи д-р Бекир и обясни, че всеки клуб от страната има свободата да представи една креативна и иновативна своя практика, която използва с цел превенция на употребата и злоупотребата с наркотичните вещества сред младото население.

Конференцията ще бъде открита от кмета на Община Кърджали Ерол Мюмюн. Очаква се в нея да се включат 80 души. Ще присъстват представители на Министерство на здравеопазването, секретаря на Националния съвет по наркотични вещества, гости от Националния център за обществено здраве и анализи, ръководители на институции на местно ниво, които са ангажирани с проблема. Събитието ще се проведе на 20 и 21 май.

 Чуйте още подробности за доброволчеството в звуковия файл.
По публикацията работи: Мартина Дякова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна