Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 финалисти в надпревара за Голямата награда на конкурса "Пролет`24"

Финалът на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24" е тази вечер

12 песни ще се състезават за голямата награда в категорията "Нова българска поп и рок музика". Изпълнителите ще ги представят на живо, а жури ще определи победителя

На сцената ще се качат: Весела Бонева ("Спомен"), Волена Апостолова ("Перфектна комбинация (Пари, пари), Дани Стойкова ("Толкова различни"), Меломания ("Нещо"), Пеперуда ("Септемврийски ден"), Electric Pie ("Невъзможни неща"), Eleeza ("Ще изчакам"), Funkilicious ("Всичко по две"), Innerglow ("Освободен"), IVA ("Танцувай с мен"), Julian Terra project ft. Inzzy ("Слънце и луна"), MIRAIN ("Време"). 

По време на галаконцерта ще стане ясно и кой ще вземе приза за дебют, кой е изборът на публиката и кой е победителят в категорията "Евросоник". Българският представител на най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика в Грьонинген (Нидерландия) е избран измежду heptagram, Innerglow, Kottarashky & The Preachers, Peyotoff и Woomb. 

Всяка награда е придружена и от уникална статуетка, изработена от д-р Елизар Милев. Той е единственият български визуален артист, който работи с ураново стъкло, което свети на ултравиолетова светлина. 

Входът за голямата вечер на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24" е свободен. Началото е от 19.30 часа в столичния Sofia Live Club. 
По публикацията работи: Лозина Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна