Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почивните дни – слънчеви и с градуси над 30. По морето вече е за плаж

Снимка: БТА

През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб южен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В събота ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода ще е  23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.

През следващите дни ще се затопля и в понеделник максималните температури ще бъдат между 32° и 37°. Времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър.

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна