Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Не си отивай" е първата песен на Цветелин Наков

"Не си отивай" е първата песен на Цветелин Наков. Тя е сбъднатата негова мечта. Цял живот е искал да се занимава с музика.

Автор на текста на песента е Дамян Дамянов.

"Тук е мястото да благодаря на Надежда Захариева за невероятната възможност да изпея точно този текст на Дамян Дамянов."

В избора на песен е замесен Рафи Жамакорцян, който е създал музиката и аранжимента преди години.

Снежана Петкова
Предизвикателството приема Снежана Петкова, която е учител по музика на Цветелин Наков.

"Успя да ме изненада с префесионалното си отношение към процеса, въпреки че той няма претенции да е професионалист, но прави нещата с много голямо сърце, с много голяма отговорност и това наистина много помага в целия процес и той се справи прекрасно."

Година и половина Цветелин Наков е в класа на Снежана Петкова. За това време израства като изпълнител.

"Песента е изключително съдържателна, тръгвайки от текста на Дамян Дамянов. Един автор като Рафи Жамакорцян, който не е толкова познат в България, но той е на изключително професионално ниво. Той е класически пианист най-напред, освен това е създател на една много популярна група навремето, рок група, той е водещ вокал. Той е изключителен професионалист. В Пловдив са му викали още от дете "генийчето" като пианист, така че той е не случаен музикант. Живее в Норвегия и там съответно работи, но той е много съпричастен с всичко, което се случва в България и с удоволствие прие да реализираме тази песен, защото той я имаше, тя не е написана сега, но просто си търсеше изпълнителя и това се случи в лицето на Цветелин.

Песента е много въздействаща. Аз, за да застана зад това, значи е имало защо. И за сега отзивите са повече от прекрасни."


Освен Снежана Петкова, която е продуцент на песента, родителите на Цветелин Наков са тези, които го подкрепят да върви по музикалния път. Той работи като оператор в една от големите български телевизии.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени