Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен е домакин на кръгла маса, посветена на пътната инфраструктура

Снимка: ФБ/Духът на Плевен

Плевен е домакин на кръгла маса на тема "Стратегическите приоритети, свързани с пътната инфраструктура и организация на движението"  в региона.

Акцент в дискусията е изграждането на обходния път на областния град.

Кръглата маса е организирана от регионалните колегии на архитектите, инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на строителите, Асоциацията на международните превозвачи, Търговско-промишлената палата.

Арх. Емил Дечев коментира основния проблем: "С идването на магистрала "Хемус" да се направи обходен път на града, за да може да се изнесе транзитният трафик извън населеното място. Последно 2020-та година имаше два варианта - "син" и "червен", която АПИ беше разработила като идеен проект. Оттогава няма движение по идеята за обходен път на град Плевен. Магистралата напредва. Дали след една или след две години, тя ще дойде и тогава този трафик, който сега се случва по пътя Враца-Монтана, минавайки през Дъбник и Кнежа, там виждаме какво става с тировете, това ще мине през града. Ние искаме с тази дискусия да предизвикаме обсъждане. Обходен път трябва да има, за да може да се изнесе трафикът извън населеното място".


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна