Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекцията по труда в Плевен с проверки за условията на труд в горещите летни дни

Снимка: БНР

Инспекцията по труда в Плевен продължава с проверките за условията на труд в горещите летни дни. Експертите констатират към момента, че работодателите се съобразяват с високите температури и предприемат различни мерки за нормално провеждане на трудовия  процес.

Преустановява се работата в горещите часове, работодателите променят графика на работа. Това са установили от Инспекцията по труда, казва директорът Радослава Иванова:

"Изискваме и такива измервания, където видим, че условията са за много високи температури. На големи предприятие сме дали предписания, за да осигурят подходящ микроклимат. В работното помещение температурата трябва да бъде до 30 градуса. Съветваме собствениците на фирми да осигурят разхладителни напитки, да осигурят защитно облекло при работа на такива условия, да работят климатични инсталации, да променят работното време, по-чести почивки. Продължават нашите проверки. Призоваваме работниците да подават сигнали до инспекцията, където не са спазени тези изисквания за здравословни и безопасни условия при повишени температури. Има дежурни инспектори, които ще извършат проверка".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна