Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на Агенцията за социално подпомагане излизат на протест

Снимка: БГНЕС

Работещи от Агенцията за социално подпомагане излизат утре в 12:00 часа на едночасов протестен митинг пред сградата на социалното министерство.

Акцията е организирана от Синдиката на административните служители "Подкрепа". Очаква се да се включат представители на дирекциите "Социално подпомагане" от цялата страна.

Искането на работещите е за незабавно увеличение на заплатите, каза за БНР председателят на синдиката Кремена Атанасова:

"Редовното правителство последното увеличи заплатите с 200 лева на човек на социалните работници, което е крайно недостатъчно.

Към момента в системата се назначават хора с 1050 лева брутна заплата, което е около 850 лева чисто. Няма как работещите там да са удовлетворени от възнагражденията си", посочи Атанасова.

Ако искането за ръст на заплатите не бъде изпълнено, служителите са в готовност да преустановят работа и да обявят безсрочни ефективни стачни действия.

От синдиката напомнят, че сега е един от активните периоди през годината за работа на социалните служители, тъй като се отпускат помощите за отопление и еднократните помощи за учениците.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна