Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зафиров: Готови сме за разговори с ПП-ДБ, но без предварително зададени ограничения

Атанас Зафиров
Снимка: БСП пресцентър

"Изненадан съм, че ПП-ДБ са поискали отлагане на връчването на втория мандат с аргумент за провеждане на срещи с останалите политически сили. След като почти от седмица се знае, че те ще бъдат вторият мандатоносител, можеха да използват това време".

"С нас разговор не е воден под никаква форма. Затова намирам това предложение за бягане от отговорност." Това заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров пред БНР.

Той коментира, че е очаквал ПП-ДБ да покажат друго отношение и манталитет на носител не на втория, а на третия мандат.

"Мерки за борба с корупцията винаги ще срещнат нашата подкрепа, но когато говорим за реформи, трябва да сме по-внимателни, защото веднага се сещам за съдебната реформа и конституционните промени. Още повече, че чух заявка за промяна в службите и регулаторите и питам – това ли е дневният ред на българското общество", посочи Зафиров.

Според него действително са нужни смени на бордовете на регулаторите с изтекъл мандат, но това трябва да се направи от стабилно мнозинство с ясна визия.

"Нека да видим декларацията и пакета от закони и мерки, които предлагат. Готови сме за диалог и очакваме да бъде поканени на разговори, но без предварително зададени ограничения", каза още Атанас Зафиров.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна