Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадинов: Няма значение кой е премиер, ако не зачита волята на българския народ и правото на референдум

Костадин Костадинов
Снимка: БТА

Радваме се, че "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) най-после припознаха идеята на "Възраждане" за борба с корупцията", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването "12+4" по БНР във връзка с проведената днес среща при президента преди връчването на втория проучвателен мандат, която беше поискана от ПП-ДБ.

"Следващото, което следва да припознаят, е искането на "Възраждане" и 604 000 български граждани за провеждането на референдум за запазване на българския лев. Защото борбата с корупцията е немислима при отсъствието на демокрация“, посочи Костадинов.

И още: "Ето защо няма значение кой е министър-председател, ако той не зачита волята на българския народ и неговото демократично право за провеждане на референдум", заяви председателят на "Възраждане".

По-рано днес Костадинов коментира:

Днес на среща с президента Румен Радев от ПП-ДБ поискаха отсрочка от около 3 месеца преди връчването на втория мандат за съставяне на правителство, за да търсят широка обществена подкрепа за предлаганата от тях декларация, съдържаща пакет от законови промени за борба с корупцията. 

В резултат на действията на ПП-ДБ и реакцията на останалите политически сили ще взема решение кога да връча втория проучвателен мандат, каза държавният глава. 

От БСП, ПГ на ДПС и ИТН също имаше коментар:

Интервю на Снежана Иванова с Костадин Костадинов може да чуете от звуковия файл.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна