Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участъкът от АМ "Хемус" до село Слънчево в община Аксаково остава затворен заради пожар

Участъкът от магистрала "Хемус" до село Слънчево в община Аксаково остава затворен. Затворен е и старият път през местността "Побити камъни". Гасенето на пожара е затруднено от силния вятър.

Директорът на Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" ст. комисар Тихомир Тотев, който е на мястото на пожара край Слънчево, каза, че 9 екипа на пожарната са били насочени към осигуряване на безопасността на село Припек.  Пожарът не е стигнал обаче до къщите на хората. За съжаление, каза старши комисар Тотев, вятърът се сменя непрекъснато посоката и това възпрепятства усилията на пожарникарите. Горят нивите между Слънчево и Припек, гори бадемова горичка, близост до лозови масиви, собственост на винарска изба.

От Областната дирекция на МВР във Варна съобщават, че пожарът при община Аксаково не представлява опастност за хората в село Припек и за къщите им. Разоран е широк отсек между селото и стихията. Борбата с нея продължават 9 екипа на пожарната.

Пожарът в района Владислав Варненчик е загасен към този момент.

В района на Провадия пожарът е ограничен. Жители на околните села са се включили в гасенето. Засега пожарната се справи със собствени сили със ситуацията.

Утре във Варна и региона обаче се очакват още по-високи температури. По този повод заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев призова районните администрации във Варна да засилят контрола над местата, където има предпоставки за възникване на пожари - в близост до бензиностанции, в междублокови пространства и в места с риск от подпалване на суха растителност.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна