Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на община Болярово

Осигурени са храна и вода до края на седмицата за пострадалите във Воден

Снимка: Стоян Радев

18 души от Воден и Крайново са загубили основните си жилищата, каза за БНР Бургас зам.- кметът на община Болярово Нина Терзиева. Това показва описът, направен от общинската комисия. Готови са протоколите за изгорялата покъщнина.

Описът е направен вчера, има и други засегнати хора, но за тях сградите не са основни домове и имат алтернатива. Засега за 18 души ще търсим къде да живеят, както и най-необходимото, от което се нуждаят и дрехи, уточни Терзиева.

"Останалите без дом са настанени при съседи и близки, минали са две денонощия. Уточняваме начина, по който да им помогнем. Все още те не са поискали да бъдат настанени в наши сгради", допълни зам.-кметът.

Община Болярово обяви дарителска кампания за събиране на средства за пострадалите.

Банка: ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД
Код за вид плащане:445100
Банков код : UBBSBGSF
Банкова сметка:BG04UBBS88888433498000

"Минерална вода и храна непрекъснато носят представители на съседни общини, откликнаха всички от област Ямбол. Много доброволци, представители на бизнеса и БЧК носят продукти. За тази седмица това е осигурено", обясни Терзиева.

Тези, които искат да помогнат, могат да дарят пакетирани храни.

Продължават пожарите и нямаме представа за крайните щети. Не можем все още да кажем от какви предметни дарения хората имат нужда, затова набираме средства, поясни зам.-кметът.

 В момента огненият фронт се е насочил към село Странджа, там е изорано и не очакваме, че той ще влезе в селото, допълни тя. 

По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна