Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на демократите от Конгреса, които искат Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом

Джо Байдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трийсет и трима са вече демократите от Конгреса на САЩ, които призоваха публично президента Джо Байдън да се откаже от надпреварата за Белия дом, предаде Ройтерс.

Те представляват над една десета от демократите в Конгреса, където партията на Байдън контролира 213 места в Камарата на представителите и 51 в Сената, съобщи БТА.

Сред тях са трима сенатори - Мартин Хайнрих от Ню Мексико, Джон Тестър от Монтана и Питър Уелш от Върмонт, както и 30 членове на Камарата на представителите, сред които е влиятелният конгресмен от Калифорния Адам Шиф.

Демократите са все по-загрижени, че републиканците ще постигнат внушителна победа на 5 ноември, след която Тръмп и неговите съюзници ще контролират не само Белия дом, но и ще получат мнозинство и в двете камари на Конгреса.

Разделението в Демократическата партия рязко контрастира с показаното единство на националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки, където бивши съперници на Тръмп се обединиха около фигурата на милиардера, който официално прие партийната номинация за президентските избори на 5 ноември.  


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна