Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев в Болярово: Все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи

Автор:
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев посети една от тежко засегнатите от пожари общини - Болярово. Той благодари на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната власт за това, че  не са допуснали загуба на човешки живот.

"Оттук нататък е изключително важно да продължи да се локализира пожарът, да се потушат всички огнища и държавата, в лицето на своите институции, да покаже, че може да бъде координирана, напълно мобилизирана и да бъде в подкрепа на хората от пострадалите. В момента все още е време за действия! Има време за доклади и за анализи, но оценката я дават хората".

Кметът на Болярово Христо Христов обясни, че ситуацията в общината е изключително тежка, както и че е имало пропуски в синхронизацията между институциите за справяне с кризата:

"В момента е локализиран с оставащи огнища. Много важно според мен беше да има добра синхронизация в действията на всички институции и да се знае, че само една институция управлява  - пожарникарите, които трябва да управляват целия процес. В интерес на истината, не бяха само те, а имаше и други институции. Имаше в това направление доста пропуски и слабости. Още веднъж апелирам към всички медии да спрем да политизираме. В момента има нужда от много спешна помощ на хората, които трябва да бъдат настанени".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна