Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава борбата с огъня в крайграничната община Болярово

Снимка: Министерство на отбраната

И днес продължава борбата с огъня в крайграничната община Болярово. Ситуацията вече е под контрол, големите огнища са локализирани, няма опасност за населените места. Президентът Румен Радев посети Болярово и част от пострадалите села. Кирил Петков и Николай Денков също бяха в района.

Усилията са насочени в направлението между селата Крайново и Странджа, посочи зам.-директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Любомир Баров. 

"34 екипа има на пожарната с над 100 човека, два хеликоптера работят. Не, няма опасност пожарът да се върне към населените места".

Президентът Румен Радев посети Воден. Той  призова ситуацията с пожарите в страната да не се политизира:

"В момента е време за действия, а не за анализи и доклади. Има си ясно разписани закони - Законът за защита при бедствия е в сила, там много ясно е разписано какви са елементите на единната спасителна система, кои ведомства създават организация и подготовка, кои планират и много важно - кои изпълняват. Нека всички да си изпълняват задълженията по закон".

Кметът на Болярово Христо Христов посочи:

"В момента ситуацията е изключително тежка, в момента има спешна помощ за хората, които трябва да бъдат настанени, временно трябва да бъдат устроени".

Като най-тежко  кметът определи състоянието на 20 домакинства. Според президента за тях жилищни фургони могат да бъдат осигурени от бежанските центрове и в Любимец, и в Елхово.

Кирил Петков и Николай Денков също поеха ангажименти към пострадалите.

Освен това те ще осигурят жилищни фургони и хранителни продукти.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна