Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп се завръща към предизборните си изяви

Доналд Тръмп
Снимка: АП/БТА

Бившият президент и настоящ кандидат за Белия дом на Републиканската партия Доналд Тръмп се завръща към предизборните си изяви, седмица след покушението срещу него. 

Първият предизборен митинг след опита за убийство срещу Доналд Тръмп е в Гранд Рапидс, щата Мичиган, където към него ще се присъедини и неговият кандидат за вицепрезидент, сенаторът от Охайо Джей Ди Венс. 

За разлика от миналата седмица този път митингът ще се проведе в зала, която дава възможност за по-лесно въвеждане на строги мерки за сигурност. Това е промяна в сравнение с досегашните традиции на предизборната кампания на Тръмп, който избираше открити пространства, ако времето позволява, за да може да събира повече привърженици.

Залата Van Andel Arena, където ще се проведе митингът, побира повече от 12 000 души, но засега не е ясен точният брой на хората, които ще присъстват. 

Мичиган е един от ключовите щати, в които се решава битката за Белия дом и медиите коментират, че мястото на първата съвместна проява на двойката Тръмп – Венс не е случайно избрана, тъй като от предизборния щаб вече дадоха да се разбере, че виждат израсналия в Средния Запад сенатор от Охайо като основен в стратегията им за спечелване на ключовите за изборите щати в региона Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна