Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал се добра до мача за титлата в Бостад

Рафаел Надал
Снимка: БТА

Шампионът от 2005 година Рафаел Надал се класира за финала на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд от 579 320 евро. Бившият лидер в световната ранглиста победи трудно с 4:6, 6:3, 6:4 Дуйе Айдукович и в решителната среща ще се изправи срещу Нуно Боржеш.

В третия сет испанският тенисист допусна два пробива, но успя да спечели подаването на хърватина три пъти и спечели при първата си възможност след 2 часа и 14 минути. 

"Мачът беше доста труден. Моят противник има изключително добър бекхенд. Той демонстрира доста увереност тук. Опитах се да го спра, но ми беше изключително трудно. Намерих начин да оцелея и съм на финала. Доста дълг време не се бях класирал за такъв мач. Това са великолепни новини и съм щастлив за това", заяви Рафаел Надал на корта след края на срещата с Айдукович.

Това е първи финал за Надал след "Ролан Гарос" 2022. В двубоя за титлата испанецът ще играе срещу Нуно Боржеш, който победи с 6:3, 6:4 аржентинеца Тиаго Тиранте. Португалският тенисист все още няма нито един шампионски трофей от турнирите на АТП.

В момента 38-годишният Надал заема 261-во място в световната ранглиста, а през настоящия сезон има 11 победи и 8 поражения.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна