Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Топалова стартира с победа квалификации в Румъния

Гергана Топалова
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Гергана Топалова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира по тенис УТА 250 на клей в румънския град Яш с награден фонд 232 244 евро.

Поставената под номер 11 в схемата на пресявките българка победи Наталия Сабанин (Унгария) със 7:6(6), 1:6, 6:3 за 2:10 часа.

Топалова спечели оспорвания първи сет след тайбрек, но във втората част взе само един гейм и съперничката й изравни. В третата част националката направи пробив в осмия гейм и при свой сервис затвори мача.

В следващия кръг на пресявките Топалова, която заработи 12 точки за световната ранглиста и 1860 евро, ще играе утре за влизане в основната схема с победителката от двубоя между водачката в схемата Леа Бошкович (Хърватия) и румънката Ирина Фетекау.

Националката на България за "Били Джийн Кинг Къп" - Лия Каратанчева, загуби финала на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Витория-Гастейс (Испания) с награден фонд 100 хиляди долара.

Българката и Диана Марчинкевица (Латвия) отстъпиха пред Естел Каскино (Франция) и Александра Еала (Филипини) с 3:6, 6:2, 4:10 за 72 минути.

20-годишната Каратанчева не успя да завоюва трети трофей на двойки в кариерата си от турнирите на ITF.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна