Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Арда (Кърджали)
Снимка: БТА

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута. 

В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на гостите бе отменен заради засада след намеса на системата ВАР, а в десетата минута на продължението на първото полувреме двата тима останаха с по 10 души на терена след спречкване между голмайстора на „железничарите“ Ефе Али и Тонислав Йорданов, което доведе до по два жълти и съответно червени картони и за двамата футболисти. 

Двубоят започна на ниски обороти и без чисти голови положения пред двете врати. 

Първата по-сериозна опасност се откри пред състава на домакините в 19-ата минута. Тогава Оливер Камдем се озова на добра позиция отдясно в наказателното поле на Арда, но Анатолий Господинов бързо скъси дистанция и парира удара на десния краен бранител. 

В 35-ата минута гостите от Кърджали получиха добра възможност за откриващо попадение, но Борислав Цонев шутира в стената от пряк свободен удар на около 20 метра вратата на Локомотив. 

В 40-ата минута „железничарите“ организираха бърза атака отдясно, при която Оливер Камдем пусна успоредно подаване към Мартин Петков, чийто завършващ удар обаче бе отразен от стража на гостите. 

Минута по-късно играчите на Любослав Пенев поведоха. Феликс Ебоа Ебоа не успя да се намеси убедително при центриране от десния фланг и топката падна на крака на Христо Иванов, който от близка дистанция стреля в тялото на Господинов, но при добавката Ефе Али не сбърка за 1:0. 

Футболистите на Александър Тунчев опитаха да отговорят веднага след подновяването на играта. Кристиан Томов обаче спаси фалцов удар на Борислав Цонев от дъгата на наказателното поле. 

В четвъртата минута от добавеното време на първата част полузащитникът на Арда влезе в ролята на асистент за изравнително попадение на своя отбор. Той пусна хитър пас зад защитата на Локомотив към Тонислав Йорданов, който залъга защитник и прати топката в мрежата. След близо 3-минутно преразглеждане на ситуацията с помощта на системата ВАР обаче голът бе отменен заради засада. 

В десетата минута от продължението на първото полувреме двата отбора останаха с по 10 души на терена. Ефе Али задържа Борислав Цонев при контраатака на Арда, след което Тонислав Йорданов се спречка с голмайстора на домакините и двамата футболисти получиха по два жълти и съответно червени картони. 

През второто полувреме гостите от Кърджали владееха повече топката, но не успяваха да завършат с точен удар своите нападения. 

В 51-ата минута Борислав Цонев пробва късмета си с изстрел от около 30 метра, преминал много над напречната греда.  

В 79-ата минута Димитър Велковски също шутира от дистанция, но топката рикошира в крак на бранител на „черно-белите“ и излезе в корнер. Три минути след това защитникът на Арда опита да обстрелва вратата на Томов от пряк свободен удар, но отново неточно. Малко по-късно за трети път бившият играч на Славия бе далеч от целта при удар от разстояние. 

Във втората минута от продължението на мача Милен Стоев получи възможност да стреля след изпълнение на корнер, но топката прелетя над напречната греда. Така "черно-белите" успяха да задържат аванса си и да стартират с успех новия сезон в първенството.

Във втория кръг за Локомотив предстои пловдивско дерби срещу Ботев на „Колежа“, докато Арда посреща Крумовград. 

Първенство на България по футбол, среща от първия кръг на Първа лига:

Локомотив (Пловдив) – Арда (Кърджали)  1:0 (1:0)
голмайстор: 1:0 Ефе Али 41
стадион: "Локомотив", Пловдив
главен съдия: Драгомир Драганов, гр. Варна
червени картони: Ефе Али (Локомотив Пловдив) 45+10, Тонислав Йорданов (Арда Кърджали) 45+10
жълти картони: Хорхе Сегура, Ефе Али, Кристиан Томов, Христо Иванов (Локомотив Пловдив); Тонислав Йорданов (Арда Кърджали)

състав на Локомотив (Пловдив): Кристиан Томов, Ангел Лясков, Хорхе Сегура, Мартин Паскалев, Оливер Камдем, Ефе Али, Христо Иванов (83-Мартин Хайдаров), Ивайло Иванов (66-Георги Каракашев), Николас Пенев (66-Владимир Медвед), Димитър Илиев (66-Жулиен Лами), Мартин Петков (88-Данило Полонский)

състав на Арда (Кърджали): Анатолий Господинов, Милен Стоев, Емил Виячки, Феликс Ебоа Ебоа (82-Стефан Статев), Илкер Будинов (67-Чинонсо Офор), Борислав Цонев, Джелал Хюсеинов (82-Йозгюр Аксака), Иван Тилев, Тонислав Йорданов, Станислав Иванов, Борис Тютюков (46-Димитър Велковски)


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна