Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биопроизводители и животновъди се обединяват в подкрепа на Иван Янъков от Харманли

Харманли, 18 юли 2024 г.
Снимка: БТА

Държавата ще компенсира пострадалите от пожарите семейства, Министерството на финансите разработва методика за помощта. Земеделски стопани и обикновени хора ще получат компенсация за унищожени площи и изгубени животни.

Министерството на отбраната ще дооборудва още хеликоптери за гасене на пожари, а в перспектива е възможно да се закупи и още специализирана летателна техника. Това стана ясно в петък след заседанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Биопроизводители и животновъди от цялата страна се обединяват, за да помогнат на мъжа, чиято ферма изгоря край Харманли. В четвъртък при големия пожар, избухнал на метри от бензиностанция край града, изгоряха вили, индустриална сграда, както и стопанството на Иван Янъков с 200 овце. В понеделник Асоциацията на биопроизводителите ще обяви набирателна банкова сметка в полза на фермера, каза за "Хоризонт" Албена Симеонова

"Ще открием банкова сметка в полза на Иван, за да може да възстанови стадото си. Наши колеги са готови да дарят животни за разплод, както и средства, които да помогнат да се възстанови нормалният живот във фермата на Иван".


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна