Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима руски журналисти останаха без акредитации за Игрите в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че организационният комитет на Олимпийските игри в Париж е лишил четирима нейни журналисти от акредитация за отразяване на Игрите, без да се споменават конкретни причини.

Русия заяви, че отнемането на акредитацията на репортерите е било "напълно неочаквано", след като журналистите са влезли във Франция, получили са пропуски и са присъствали на откриването и на няколко събития.

Международният олимпийски комитет и френското външно министерство все още не са коментирали случая.

Едва 15 руски спортисти бяха акредитирани да се състезават на Олимпийските игри под неутрален флаг. В повечето спортове руснаците получиха забрана в отговор на руската агресия срещу Украйна.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви пред агенция ТАСС, че фактът, че на четирима от журналистите им са отнети олимпийските акредитации, е доказателство за "триумфа на либерализма" на френския президент Еманюел Макрон.

"Поне няма да бъдете ухапани от плъхове, няма да хванете чревни бактерии в река Сена или да полудеете от психически нестабилни духове“, каза Захарова пред информационната агенция. Тя добави, че "може само да се радваме за Макрон", като виждаме как всичко върви "според плана", който ще доведе до "триумфа на либерализма".


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна