Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът за електронна музика No Signal се мести на Витоша

| обновено на 29.07.24 в 10:37

От 2 до 4 август на хижа "Планинец" във Витоша ще се проведе фестивалът за електронна музика, организиран от независими артисти No Signal. През последните години фестивалът се утвърди като значимо събитие в електронната сцена, но тази година организаторите са принудени да променят локацията си.

Тазгодишното издание няма да се състои на обичайното си място – Тъжанското ждрело поради “финансови проблеми и неразбирателство с Общината”, обясни един от организаторите. В интервю за “Нашият ден” Никола Спасов от сподели, че фестивалът се провежда от 2021 г. и поради гореспоменатите причини тази година са решили да го преместят на Витоша, на хижа “Планинец”, за да направят подбрано и по-малко издание на фестивала. Това е безплатен фестивал, който е свързан с електронната музика и има за цел да развива тази независима сцена. Организаторите разчитат да подкрепят млади и независими артисти, като им предоставят поле за изява.

По неговите думи фестивалът има амбиции да се разширява и да се превърне в едно от големите събития за електронна музика. Въпреки отказите от спонсори през годините, те са решили да се финансират сами, като подготвят сцената и всички необходими условия в рамките на месец подготовка. Колективът на фестивала се състои от около 10 души, които с общи усилия реализират това уникално събитие.

Чуйте разговора в звуковия файл.

По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени