Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният район "Надежда" се включва в Световната седмица на кърменето

Снимка: БГНЕС

За 32-ри път отбелязваме Световната седмица на кърменето. Целта на инициативата е повишаване на информираността и пробуждане на действия, свързани с темите засягащи кърменето.

От 1 до 7 август са предвидени редица събития, насърчаващи кърменето, а тази година Седмицата преминава под надслов "Да преодолеем препятствията – подкрепа за кърмене за всички".

Столичният район „Надежда“ също се включва в инициативата със събития в Северния парк. На 3 август, от 10.00 до 14.00 часа, екип от специалисти на Банката за майчина кърма, която е структура на дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община, ще отговаря на въпроси, свързани с кърменето, каза пред Радио София д-р Мария Русинова – директор на Банката за майчина кърма.

„Ще отговарят на всички въпроси за кърменето, които интересуват майките. Банката за майчина кърма работи за насърчаване на кърменето с подкрепа, обучение и информация, поднесена по достъпен начин. Колкото повече майки успешно и продължително кърмят своите деца, толкова повече са шансовете част от тях да имат мляко, което да остава в повече и което те могат да дарят“, обясни д-р Русинова.

Събитията в Северния парк ще се проведат откъм ул. „Народни будители“.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна