Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внимание: Опасно високи температури в 18 области у нас

Снимка: БТА

За днес отново е обявен жълт код за опасно високи температури в 18 области. Предупреждението е в сила за Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще има условия за градушки. 

В по-голямата част от страната ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен северозападен вятър. Над крайните източни райони ще се задържи предимно слънчево с до умерен югоизточен вятър, но по-късно вечерта и през нощта срещу неделя на места и там ще се развият гръмотевични бури. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна