Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирогов: Пострадалото в Созопол дете е в тежко състояние

Автор:
Снимка: ФБ/УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

9-годишното момче, което беше транспортирано в университетската спешна болница "Пирогов" от Бургас, пострадало снощи при инцидент на плажа в Созопол продължава да бъде в тежко състояние, съобщиха от Пирогов. Настанено е в детската реанимация, където е под активно наблюдение и реанимационно лечение. 

"При постъпването в  "Пирогов" се проведоха  активни диагностично-лечебни мероприятия с цел спасяване живота и здравето на малкия пациент. 9-годишното момче е доведено в тежко състояние с политравма", уточняват от болницата.

Междувременно от Министерството на отбраната съобщиха, че самолетът "Спартан", с който детето беше докарано, е излетял в 12:37 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". В 16:18 часа самолетът се е приземил успешно обратно в столицата.

По-рано от болницата в Бургас съобщиха, че детето е в медикаментозна кома, с черепно-мозъчна травма и наранявания на гръбначния стълб. 

9-годишното момче пострада тежко, след като беше заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка. 

Тази вечер шофьорът на почистващата машина беше освободен от следствения арест, предаде кореспондентът на БНР в Бургас Даниела Костадинова. Мъжът беше задържан за 24-часа след инцидента на централния плаж снощи. Няма основание да удължаване на ареста срещу 69-годишния мъж от Равадиново, съобщиха от бургаската полиция. По случая се води разследване.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна