Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън показа подкрепата си за кандидатурата на Харис на съвместно събитие

Джо Байдън и Камала Харис
Снимка: БТА

Президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис се появиха заедно на публично събитие, след като държавният глава на САЩ се отказа от надпреварата за нов мандат в Белия Дом. 

Съвместната изява на Байдън и Харис беше в рамките на събитие, отбелязващо въвеждането на отдавна очаквания таван на цените на 10 от най-изписваните лекарства за пациенти над 65 годишна възраст, ползващи здравно осигуряване чрез американската държава, по така наречената програма Медикеър. Белият дом съобщи, че на предизборното събитие, проведено в традиционно подкрепящия Демократите щат Мериленд са присъствали около 2300 души. В рамките на проявата Байдън отново показа подкрепата си за кандидатурата на Камала Харис с думите, че тя ще стане: "Адски добър президент."

Същевременно бившият президент и настоящ кандидат за нов мандат в Белия Дом Доналд Тръмп даде многочасова пресконференция по време на която обвини опонентката си Камала Харис, че предлага: "комунистически контрол на цените“, визирайки предложенията и за справяне с инфлацията. "Харис току-що обяви, че справянето с инфлацията ще бъде "приоритет от първия ден" за нея", заяви Тръмп, допълвайки че първият ден за Камала Харис е бил преди три години и половина.

Бившият президент заяви още, че има "право на лични атаки" срещу Харис. Освен за инфлацията, останалата част от пресконференцията му беше заета от основни теми на кампанията му като престъпността и имиграцията.

В рамките на деня стана ясно още, че щабът на Камала Харис се е съгласил на още един дебат с Доналд Тръмп, който ще се проведе през Октомври. 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна