Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нора Караиванова в моноспектакъла "Сънища", написан специално за нея

Снимка: fb/Нора Караиванова

Нора Караиванова, изпълнителката от втория сезон на Music Idol, влиза в нова роля – в това на актриса. Феновете на певицата могат да я гледат в моноспектакъла, създаден специално за нея от Иво Сиромахов, „Сънища“.

Мюзикълът ни пренася в живота на касиерка в хипермаркет, която се опитва да избяга в света на фантазиите си.

Пиесата е музикална комедия, сподели пред Радио София Нора Караиванова.

„Много се радвам, когато на моя творчески път се изправи такова предизвикателство. Идеята за този моноспектакъл дойде от Иво Сиромахов. Текстът е много свеж, много женски. Много от моите приятелки, които идват да гледат спектакъла ми казват, че са се припознали в някои от сцените. Всеки може да намери неща от себе си“, признава изпълнителката.

„Сънища“ разказва за разминаването между сивото ежедневие и мечтите, за моментите, когато можем да избягаме от действителността и да изживеем вълшебства.

„Харесва ми, че не е статичен моноспектакъл. Режисьорът Златомир Молдовански, с когото три месеца работихме по подготовката за представлението, не само ме предизвиква да изкара артистичните ми заложби, но и като поведение на сцената - всичко е измислено, поставено с идея“, казва Нора Караиванова.

В моноспектакъла ще чуем евъргрийни от Арита Франклин, Уитни Хюстън и Ела Фицджералд, както и специално написана за спектакъла песен от Валерия Крачунова и Нора Караиванова.

Сценографията и костюмите са дело на Ивелина Минева, а музикалната среда - на Валерия Крачунова.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна