Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова магистърска програма в ТУ-София - "Технологично предприемачество" на английски език

Снимка: ТУ-София

Магистърска програма "Технологично предприемачество" на английски език, започва в Техническия университет в София, съобщиха от висшето училище.

Специалността е разработена, за да отговори на нарастващите потребности на обществото у нас и в света от високо квалифицирани специалисти с иновативно мислене и предприемачески умения. Тя е разработена по модела на аналогична специалност в Калифорнийският университет – Бъркли, който е един от най-старите американски държавни изследователски университети. В резултат на обучението студентите получават приложни познания в областта на иновативните бизнес модели и развиват своя предприемачески дух, креативно мислене и инициатива. Процесът на обучение е обезпечен с висококвалифициран хабилитиран и нехабилитиран преподавателски състав на ТУ-София, също както и с бизнес предприемачи от практиката.

Обучението е с продължителност 1 година, редовна форма. Могат да се обучават завършили образователно-квалификационна степен “бакалавър” и/или “магистър” по специалности от професионални направления "Математика", "Информатика и компютърни науки" "Технически науки".

Целта е подготовката на ново поколение специалисти, които са високо квалифицирани в областта на стартирането и управлението на иновативни и предприемачески технологични предприятия в различните сектори на икономиката. Тя създава връзката между технологичните познания и необходимите бизнес и предприемачески умения.
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени