Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финансови разминавания бавят трансфера на Квадво Дуа в АЕК /Атина/

Снимка: ludogorets.com

Трансферът на швейцарския нападател на Лудогорец (Разград) Квадво Дуа е бил обсъждан на най-високо ниво в гръцкия АЕК (Атина), съобщава сайтът monobala.gr. 

Явно е, че българските шампиони и АЕК са стигналали до споразумeние за трансферната сума, защото като единствен проблем се споменава "финансова дистанция между АЕК и футболиста, но няма да отнеме много време, за да се изясни ситуацията по случая".

Дуа пристигна миналата година в Разград, но сезонът започна кошмарно за него, след като получи тежка контузия на глезена и трябваше да се лекува дълго време.

Впечатляващо беше как той се върна на терена, записвайки 37 мача, с 15 гола и шест асистенции. Този негов впечатляващ скок го отведе и в националния отбор на Швейцария за Евро 2024, където игра в три мача (общо 106) минути и отбеляза гол в мача срещу Унгария.

27-годишният футболист е роден в Лондон, има договор с разградчани до 2026-а година, в България дойде от германския втородивизионен Нюрнберг. Преди това пък е ритал единствено в първенството на Швейцария, в това число за клубове като Санкт Гален, Сервет и шест мача за Йънг Бойс.

"АЕК (Атина) преживява болезнено отпадането от арменския Ноа (Ереван) в турнира Лига на Конференциите, вероятно и заради това аржентинският им треньор Матиас Алмейда каза, че тимът има всичко необходимо. Новият собственик Мариос Илиопулос обаче смята, че трябват нови играчи и лично е активирал скаутите да предлагат варианти, особено за атаката", пише сайтът enwsi.gr.


По публикацията работи: Борислав Нинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени