Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов директор на МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник

Емил Ненков
Снимка: Фейсбук

Бившият управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник Емил Ненков поема ръководството на МБАЛ „Рахила Ангелова”. Той заменя на поста д-р Анатоли Митов, който оглавяваше здравното заведение от 2018 година досега. Директорска рокада бе предшествана от недоволство сред част от медиците, които заявиха, че подават оставка, ако смяната на директора не бъде отменена.

Новият директор на многопрофилната болница в Перник не е лекар по професия. Завършил е здравен мениджмънт. За да работи успешно една болница, тя трябва да има добре работещ и мотивиран персонал и добра база. Тогава би могло да има и повече собствени приходи, каза Емил Ненков. Той бе категоричен, че ако подалите оставка медици преосмислят решението си, би работил с тях. Що се отнася до досегашния директор д-р Митов, Ненков заяви:

„Аз с д-р Митов имах добра комуникация като управител. Мога да го кажа категорично. И през цялата тази кампания аз не съм казал и една лоша дума за д-р Митов. Считам, че д-р Митов беше най-успешният от всички директори, предхождащи ме, така че ако той пожелае, ще работим с удоволствие.

Емил Ненков ще встъпи официално в длъжност след като мине процедурата по вписването.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени