Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И БСП подкрепя решението на президента да отхвърли кабинета "Кожарева"

Атанас Зафиров
Снимка: БГНЕС

БСП подкрепя решението на президента да отхвърли кабинета "Кожарева". Това заяви пред журналисти временно изпълняващият длъжността председател на партията Атанас Зафиров.

Той отговори и на призива на ПП-ДБ за среща на парламентарно представени партии, без ДПС на Пеевски,  утре (вторник) в 12.00 часа, като поиска от тях първо да кажат "защо промениха Конституцията" и след това да се правят на "спасители". Според БСП предложението е опит да се ограничат вредните последствия от промените в Конституцията.

От БСП смятат, че това Народно събрание не може да произведе работещо решение.

"Този парламент е напълно изчерпан, така че няма как този парламент да бъде "резервоар" на така наречената "Домова книга", защото наистина рискуваме да изберем хора на възлови позиции в държавата не заради техните качества, не заради техните способности, а най-вече за да отговорим на тези безотговорно направени промени в Конституцията. Имена в тази така наречена "домова книга", които отказаха да бъдат премиери, да преосмислят тази своя позиция".

Въпреки това и от БПС предлагат да се проведе такава среща в разширен състав на председателския съвет, за да може да се вземе решение за излизане от ситуацията.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени