Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим

Снимка: Архив

Проблемите с недостига на питейна вода в област Велико Търново се задълбочават. Кметът на община Павликени Емануил Манолов обяви безсрочно бедствено положение за селата Димча, Сломер и Лесичери.
Над половината от населените места в община Павликени са на воден режим. Те се водоснабдяват от местни водоизточници. Поради възникналите проблеми с водоподаването и недостига на питейна вода за населението е обявено бедствено положение за Димча, Сломер и Лесичери.
На няколко пъти общината доставя бутилирана вода за хората, предстои да бъде направено искане до Държавния резерв и да бъдат доставени водоноски за хигиенни и битови нужди. Няма вода в пожарните хидранти и ако възникнат пожари, положението става кризисно, алармира кметът на Димча Иваничка Колева. Повече от два месеца се бави назначаването на държавната приемателна комисия за новия довеждащ водопровод за също безводното село Върбовка, а със съоръжението се решават водните проблеми и на село Димча.
С трите павликенски села в област Велико Търново населените места, където е обявено безсрочно бедствено положение, заради безводието, стават шест. Очаква се това да бъде направено за още села. Хората непрекъснато излизат на протести.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени