Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 23 и на 25 август 2024 г.

Лятната естрада в Борисовата градина посреща децата с безплатни представления

Снимка: Алтернативен свят Оренда

На 23 и на 25 август 2024 г., Лятната естрада в Борисовата градина за пореден път предлага забавления за деца. На 23 август, от 18.00 часа най-малките могат да гледат кукления спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ и да участват в работилница за кукли.

В неделя (25 август), от 10.30 ч. също предстои безплатно представление – „Приключения с кораб“ и работилница за кукли. Децата ще имат възможността да създадат собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце.

Представленията са интерактивна творческа програма и са насочени към деца между 4 и 12 години.

Събитията се организират за трета поредна година от сдружение „Алтернативен свят Оренда“. През лятото на 2024 г. са планирани пет събития като едно от тях вече приключи през юли, каза пред Радио София д-р Милена Великова – основател на сдружението, композитор и автор на музиката на спектаклите.

„В творческите ателиета на Здравка Кантарева децата могат да изработят както 3D картичка със сцена от спектакъла, така и кукли от представлението. С куклите след това те могат да правят театрални сцени. Имаме и музикално ателие, което аз ще водя и с него ще започнем. Нашите събития, дали концерти или спектакли, са интерактивни и включваме публиката в тях. В този случай могат да участват в изпълнение на песни. Ще направим и музикални игри, с музикални инструменти“, обясни Милена Великова.

Тя добави, че „Островът на изненадите“ е втора част от трилогията „Приключения с кораб“, по текстове на финландската писателка Туве Янсон.

„С тези истории ние искаме да дадем малко повече стимул на децата, да знаят, че когато имат някаква мечта, упорито работейки за нейното реализиране, вярвайки, че тя ще се сбъдне, намирайки съмишленици, приятели, каквито нашите герои намират в историята, заедно с общи усилия, се постигат мечтите“, каза Милена Великова.

Входът за събитията е свободен.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени