Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рангел Бизюрев разказа подробности за нощта на убийството в Цалапица

Близо час продължиха обясненията на Рангел Бизюрев при днешното заседание на окръжния съд за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Бизюрев разказа, че се е завърнал от Германия и по време на барбекю в парк Митко е бил тема на разговор. 

Един от компанията, Йордан Пунгеров, казал пред всички, че Митко е обиждал Рангел. След чутото Рангел Бизюрев и единият от близнаците Динкови - Борислав тръгват с колата към къщата на Митко. 

При срещата Рангел го попитал защо е говорил тези работи, но Митко заявил, че няма да отговаря. Това ядосало и раздразнило Рангел и той бутнал Митко два пъти с лявата си ръка в дясното му рамо. После Митко се ударил в дървото, залитнал настрани и паднал на едното коляно. След това се спуснал към Рангел. Последвало боричкане и още удари по Митко. 

Бизюрев зави, че не имало удари в лицето, никъде не е имало кръв. "Не съм го удрял с цел да го умъртвявам. Не съм искал така да се случват нещата. Не съм искал да го убивам", каза Бизюрев пред съда. 

По думите му, когато му е нанесъл два удара, Митко се е присвил, тогава Рангел го е ударил с дясно коляно в корема и го е бутнал с двете си ръце в дървото. 

Митко паднал на земята и казал: "Спри! Удари ме лошо!".  

Рангел и Борислав тръгнали с колата и видели как Митко се изправя. След това обаче пак минали през същото място и Митко бил паднал по гръб с телефон в ръка. И двамата проверили дали има пулс, но такъв вече нямало. 

След това Бизюрев разказа и подробности за качването на Димитър в багажника. "Не бях в състояние да реагирам трезво. Бях паникьосан и уплашен. Качихме Митко в колата и при потеглянето Борислав се обади на брат си Валентин", каза още Рангел и след това продължи с обяснения за заравянето на трупа в изкопаната с кирки и лопати дупка. 

След обясненията на Рангел Бизюрев заседанието продължи с въпроси от страна на прокуратурата и адвокатите на гражданските ищци по делото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени