Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"681 причини" за посещение на културни и исторически обекти в страната

Снимка: 681prichini.bg

През месеците август и септември се провежда кампанията „681 причини“. Целта е да стимулира посещението на културни и исторически обекти в страната, каза пред Радио София Андрей Лилов от екипа на кампанията.

„Имаме разкошно културно наследство, имаме разкошни места за посещение, но те не са посещавани, поне по начина, по който ни се иска на всички. Затова създадохме кампанията „681 причини“, която представлява една много лесна игра, с точни и ясни правила. Всеки, който закупи онлайн билети и посети поне два музея, ще участва за страхотни награди, със сигурност ще научи нещо интересно и ще подкрепи културния туризъм в България“, обясни Лилов.

Според организаторите днес липсва свързаност между историята на нашия древен народ и младото поколение. Именно така се ражда идеята за кампанията, която цели да вдъхнови съвременните хора да направят крачка назад към своите корени.

Участниците в кампанията могат да комбинират обиколката на музеи и с други преживявания като концерти, фестивали, атракции или сезонни активности.

Кампанията „681 Причини“ е подкрепена от Асоциацията на българските музеи и над 10 общини, които са включили своите музеи и туристически атракции като част от списъка с локации.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна