Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дибала реши да остане в Рома

Пауло Дибала
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изненадващ обрат настъпи около трансфера на Пауло Дибала в саудитския Ал-Кадсия. Аржентинецът бе считан за сигурно ново попълнение на този клуб, но в последния момент сделката пропадна и той ще остане в сегашния си клуб Рома. 

В четвъртък сутрин Дибала си взе сбогом със своите съотборници и с треньорския щаб на Рома, като очакваше, че повече няма да се завърне в базата на клуба. Изглежда обаче той ще продължи да носи фланелката на "вълците" и занапред.

Според различните информации има две версии за проваления трансфер. Първата е, че световният шампион с Аржентина в последния момент е променил решението си и е решил да остане в Рома, отхвърляйки космическата сума от 75 млн. евро, която саудитите му предлагаха. Другата версия е, че от Рома са развалили сделката, тъй като не са били доволни от факта, че ще получат едва 3-4 млн. евро за звездата си. Нищо чудно да има и комбинация между двете.

Дибала имаше клауза за откупуване на стойност 12 млн. евро, но тя изтече на 31 юли. Договорът му е до следващото лято, но в него има клауза за автоматично удължаване, ако той изиграе поне 14 мача през кампанията, което почти сигурно ще се случи.

30-годишният футболист обяви решението си да остане в Рома с видео в социалните мрежи и посланието към него: "Благодаря ти, Рома! Ще се видим в неделя."


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени