Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възраждане: Законът да се спазва и никаква ЛГБТИ+ пропаганда в училищата

Чуй новината! Чуй новината:

"Възраждане" категорично настоява законът да се спазва и никаква ЛГБТИ+ пропаганда да не бъде допускана в българското училище. Това се казва в официална позиция на партията. Декларацията идва, след като вчера се разрази спор заради публикувани от варненската организация на партията имена на учители от морския град, включили се в подписка срещу промените в Закона за предучилищното и училищното възпитание. 

Според "Възраждане", учителите, които се противопоставят на закон, който забранява пропагандата сред децата на нетрадиционна сексуална ориентация, не трябва да застават срещу закона, а да го спазват. От партията дават обяснение за публикувания списък с 26 преподаватели от Варна – имената им били публични и видни в личния профил на създателя на подписката срещу законовите промени, а след острата полемика заради публикуването им, имената са били скрити. От „Възраждане“ се оплакват и от атака срещу партията.

Вчера те сезираха прокуратурата срещу действията на учителите в подписката с мотив, че те искат да нарушават вече приет закон. От МОН се обявиха против подобни списъци и заявиха, че българският учител винаги е бил свободен и няма да се допусне дискриминация. ПП ДБ определиха списъка като фашизъм и обявиха, че ще внесат предложение за отмяна на спорната дефиниция за „нетрадиционна сексуалност“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени