Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Важно е да бъдат решени проблемите с водоснабдяването в страната

Снимка: FB стопкадър
Чуй новината! Чуй новината:

В пряко включване по фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в момента е важно да бъдат решени проблемите на страната с водоснабдяването. В обсъждането на водните проблеми пред картата на България участваха и кметовете на Велико Търново и Свищов - Даниел Панов и Генчо Генчев, в чиито общини има селища с режим на водата. 

"Сега понеже предстоят избори, искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии. Предполагам, че резултатите, плюс минус каквото и да, ние да се подготвим за един лош сценарий, тогава да имаме възможност да седнем и една споделена отговорност по точки. Ето, за близо милион души ще останат на режим в момента - Габрово, Севлиево, Плевен, Ловеч, къде ли не. Е, хайде, за този един милион избиратели, за всички партии, да направим това, което ние предлагаме. Това казваме в момента. Някои приятели мои, като Тома Белев, казват да не правим язовири. Ама защо да не правим? Да, подмяната на тръбите...".

Лидерът на ГЕРБ коментира и втората номинация на Димитър Главчев за служебен премиер 

"Все пак изискват поздравления и президента Радев, и Главчев, че намериха сили и се надявам понеделник да има правителство, защото след това политическата криза ще е още по-тежка, ако и това не се случи". 

Междувременно в "Държавен вестник" беше публикуван указът, с който президентът Радев определя Главчев за служебен премиер. При връчването на мандата държавният глава изрази очакване промените в персоналния състав да са добре обмислени и приоритет за кабинета да бъде противодействието на купения и контролиран вот. От своя страна Главчев увери, че ще работи за намаляване на политическото напрежение и предложеното от него правителство ще оправдае очакванията на всички.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени