Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест са вече наложените глоби за неправомерно ползвана питейна вода в община Кюстендил

Снимка: Архив

Шест са вече актовете за глоби за неправомерно използвана питейна вода за напояване на градини и имоти в община Кюстендил, съобщи за БНР кметът инж. Огнян Атанасов. Най-много актове - три са в малкото село Стенско. Неофициално се коментира, че първоначалната глоба е минимум 50 лева.

Броят на глобените, че поливат с питейна вода, в общината вероятно ще се увеличават, защото повсеместно издадената от кмета инж. Огнян Атанасов да не се полива с вода от чешмите не се спазва. На срещата при областния управител инж. Александър  Пандурски също беше обърнато внимание на кметовете на общини да засилят контрола по ползването на водата, създават се и работни групи по места, които ще следят за проблемите с водоподаването.

Инж. Росица Плачкова, зам.-кмет на Кюстендил каза:

"Това е един от начините. Да, вече има съставени актове. Ние повече все получаваме сигнали, като благодарим на всички граждани, които ни сигнализират за такова нерегламентирано ползване на водата".

Покрай безводието много се коментира и това, че има цели общини, където няма поставени водомери на абонатите. В село Смочево, Община Рила, пък жителите настоявали да им се монтират водомери, за да знаят какъв обем вода плащат, от "Кюстендилска вода" обаче все още не изпращат екипи да ги поставят, коментира кметицата Стефка Зашева.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени