Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не стихва натискът на руските сили по посока на град Покровск в Донецка област

Град Покровск, Донецка област
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Военноморските сили на Украйна потвърдиха, че са унищожили ферибот, натоварен с вагони-цистерни, в руското пристанище "Кавказ" на Керченския пролив. Продължава руският обстрел на редица украински райони. А в Киев пристигна индийският премиер Наредра Моди в опит да търси мирно решение на конфликта.

Русия преустанови фериботните услуги между Южна Русия и Крим след украинското нападение вчера, при което беше унищожен железопътен ферибот, натоварен с цистерни с гориво. Пожарът, причинен от украинското нападение, "практически" не засегнал пристанищната инфраструктура, но фериботът е наполовина потънал, съобщиха аварийно-спасителните служби.

Не стихва натискът на руските сили по посока на град Покровск, Донецка област, където продължава евакуацията на цивилни. През изминалата нощ Русия атакува с дронове няколко украински области. При руско нападение срещу Харковска област, са загинали двама души.

На този фон Латвия съобщи, че ще изпрати 1400 бойни дрона на Украйна. Латвийският министър на отбраната Андрис Спрудс обяви, че страната му е предоставила на Украйна 3000 бойни дрона от различни типове като част от коалицията за безпилотни летателни апарати.

Индийският премиер Нарендра Моди се срещна с украинският президент Володимир Зеленски по време на историческото си посещение в Киев. Украинският президент заяви, че двамата обсъждат свикването на мирна среща за Украйна.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени