Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Иванова отпадна във втория кръг на девическия турнир на US Open

Ива Иванова
Снимка: ITF

Обещаващата млада българска тенисистка Ива Иванова отпадна във втория кръг на сингъл при девойките на Откритото първенство на САЩ по тенис. Иванова отстъпи с 1:6, 1:6 от Валъри Глозмън (САЩ). Така Иванова ще продължи участието си в турнира само в надпреварата на двойки.

Срещата на сингъл днес продължи едва 65 минути, а българката започна много лошо. Тя изоставаше с 0:4. След това отрази четири точки за пробив, за да спечели подаването си и да вземе единствения гейм в тази част. В следващите два гейма обаче нямаше съпротивителни сили и падна на нула.

По доста сходен начин се разви и втория сет, като Ива Иванова пак взе подаването за 1:4 и това беше единственото й спечелено подаване.

По-рано днес Иванова и Йелин Вандроме от Белгия, поставени под номер 1, победиха на старта при дуетите с 6:3, 7:5 Оливия Карнейро (Бразилия) и Миа Поханкова (Словакия). На осминафиналите Иванова и Вандроме ще играят срещу победителките от мача между Рейна Гото (Япония) и Леа Нилсон (Швеция) срещу сестрите Аника и Кристина Пеничкова (САЩ).

Също днес Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под номер 4 на двойки, ще играят срещата си от първия кръг срещу Виктория Луиза Барос (Бразилия) и Теодора Костович (Сърбия).


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна