Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едно училище с мисия вече посрещна своите ученици

Снимка: Рixabay

Уютът на есента все по-осезаемо се прокрадва, а първият учебен ден наближава. Едно необикновено училище вече посрещна своите ученици. За мисията на училище "Алгоритъм" с изучаване на руски и английски език в "Нашият ден" говори директорът Любов Берова.

В училище "Алгоритъм" преподават учители и учат деца с различни националности, дошли от Русия, Украйна, Германия, Австрия, Израел, разказва Берова. Образователната програма цели да улесни процеса на интегриране в страната ни за новодошлите ученици.

По думите на директора самата дума "алгоритъм" означава да извървиш дадени стъпки, за да постигнеш определена задача. Задачата на училището е да адаптира децата към новата културна и социална среда чрез образованието. Ето защо в училище "Алгоритъм" се преподава паралелно на руски, английски и български език.

По-големите ученици – тези след 5 клас – свикват по-трудно в нова среда, защото преживяват тежко раздялата с приятелите и родината си, споделя Берова.

Директорът вярва, че училищното обучение трябва да е възпитаващо – освен знания, то изгражда и личности.

Берова подчертава, че в учебната среда политически конфликти няма и всички преподаватели се грижат основно за образованието на децата.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна