Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетът Пейо Мариновски представя новата си книга "Храна за душата"

Пейо Мариновски е поет. Занимава се и с джудо и самбо. На 17 октомври предстои премиера на новата му книга "Храна за душата". На събитието ще свири Стефчо, познат на публиката от формата "България търси талант" с невероятните си изпълнения на гайда, но Пейо е подготвил и други изненади за присъстващите.

"Стартирах в средното училище, около 10 клас. Почнах като на шега, с иронични стихове, които доста добре се приеха от учителите ми по литература", споделя за началото като поет Пейо Мариновски. Той допълва, че след творческа пауза се връща към поезията преди 4 години, когато започва да пише сериозно.

"За мен лично един стих трябва да има две неща: емоция и смисъл. Когато го прочете, който и да е, трябва нещо да го развълнува, да го докосне, да го грабне. Много е хубаво, ако към финала на стиха има някакъв завършек, който го усещаш като една въздишка. И си казваш: да, това е", разказва още поетът.

Той споделя още, че за него бойните изкуства и поезията са едно. Припомня си, че е чел стихове за борбата, а в новата си книга има стих на тема кросфит.

Повече за стихосбирката "Храна за душата" чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна