Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

D2 с Дичо и гости отбелязват 25 г. с концерт в Борисовата градина

Снимка: Артвент

25 години е младежка възраст за човека, но за рок група това е дълголетие, което си заслужава да бъде отбелязано не само в музикалните енциклопедии.
През 2024 г. група D2 показа в много градове не само жизненост, но и много енергия за срещи с публиката, сред която са фенове от не едно поколение.

На 10 май 2024 г. бандата зарадва почитателите си в зала 1 на НДК със запомнящ се концерт, както феновете в Русе и Варна, но сега – на 18 септември, предстои нова грандиозна изява, в която ще участват емблематичният вокалист Дичо Христов и специални гости - Део и младите музиканти Русита Боева и Георги Георгиев.

  • Групата D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров.
    Настоящите членове на D2 са Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Радостин Василев (вокали).
    Групата има 4 издадени албума - „Ледено момиче” (2000), „2002” (2002), „6” (2006) и „Феникс” (2014).
Дичо Христов и Александър Обретенов

"Пътуване, записи, турнета… Това е поредното интензивно лято за мен – отбеляза при гостуването си в студиото на БНР-Радио София басистът Александър Обретенов. – Тази година е интересна, не само защото групата се събра в оригиналния си състав. Припомнихме си колко ни е хубаво заедно. D2 е музикалното ми семейство от дете. Концертът преди 4 месеца беше записан с много камери. Гледах емоциите в суровия монтаж за бъдещия филм и треперех."

"Емоциите, пауърът ще са не по-слаби от тези на 10 май. Но ще се пее още повече. Разликата е и в това, че на 18 септември ще може да се пие бира – допълни с усмивка Дичо. – Има химия и магия, когато сме заедно в групата. Пял съм песните и в други случаи, но не е същото, както с D2. Скоро ще има нова песен."

Двамата почти се заклеха, че следващия албум на групата ще е „Черният“ и анонсираха ново мащабно турне в страната през 2025-а.

Чуйте разговора на Боян Бочев.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени